Feliz Ano Novo!!

Img_2063Img_2067

Miljoenen Brazilianen. Gekleed in witte kleding. Op het strand. Prachtig vuurwerk. Muziek. Dansen.

Dit is een korte samenvatting van mijn jaarwisseling! Mijn Oud&Nieuw was echt ontzettend speciaal! Ik heb nog nooit zo iets moois meegemaakt! Iedereen zou het een keer mee moeten maken!!

’s Ochtends vroeg was het strand al helemaal vol met mensen en keek ik van boven vooral neer op tenten. Helaas begon het te regenen en was iedereen bang dat het dit jaar weer zou regenen tijdens de jaarwisseling. Dat was namelijk de laatste 7 jaar het geval…. Maar gelukkig gebeurde dat niet!! Het was droog, de lucht was onbewolkt en de maan kwam prachtig tevoorschijn.

Vanaf 10 uur stroomde het strand steeds en steeds meer vol. Elke seconde dat je niet keek, waren er weer duizenden extra mensen bijgekomen. De sfeer zat er in ieder geval goed in. Overal was muziek en dus dansende mensen. Om middernacht begon het spectaculaire vuurwerk. 6 Boten lagen voor de kust, en eentje vlak voor onze neus. Echt prachtig om te zien!

Maar wat ook bij Reveillon, Oud&Nieuw, hoort, zijn tradities. De kleuren van de kleding zijn symbolisch. Wit staat voor vrede, geel voor geld, rood voor liefde, groen voor geluk en blauw voor hoop. Na de jaarwisseling eet je 12 druiven, 12 druiven voor 12 maanden geluk. De pitten bewaar je en stop je in een plastic zakje om het daarna in je portemonnee te stoppen. Iedereen krijgt een muntje en dat geef je aan elkaar door als je elkaar een gelukkig nieuwjaar wenst. Dat staat weer voor geld. Ik kreeg ook nog een takje van een boom, het leek op een den. Dat takje draag of stop je ergens in en dat zou je ook moeten beschermen/geluk brengen. En als allerlaatste ga je naar de zee om over 7 golven te springen. 7 golven voor elke dag van de week geluk.

Veel tradities, maar wel erg mooi. Ik heb het allemaal in ieder geval gedaan en nu is het alleen nog maar afwachten of het iets op gaat brengen. Maar daar hoef ik niet aan te twijfelen, dat kan niet anders dan waar zijn hier in het prachtige Brazilië!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s