Florianopolis

2012_0362012_0972012_0652012_0592012_0372012_0552012_1322012_0412012_0462012_086

Afgelopen vrijdag was het de onafhankelijksheidsdag van Brazilië. In elke stad werden er parades gehouden. Ook hier in Indaial. Helaas heb ik het niet kunnen zien. Wij gingen namelijk naar Florianopolis!! Floripa is de hoofdstad van mijn staat en het is een soort eiland. De stad ligt half op het vaste land en half op het eiland. Iedereen vertelde mij dat het een prachtige stad is. En dat is het zeker!

In de zomer komt de (rijke) bevolking uit heel Brazilië, Argentinië, Paraguay, Chili en andere Zuid-Amerikaanse landen naar de stranden van Santa Catarina om hun vakantie door te brengen. Vooral om te kunnen patsen met de allerduurste auto’s, waar ze maar een paar weken per jaar in kunnen rijden omdat de wegen gewoon te slecht zijn maar dat ter zijde, en enorme yachten. Dit weekend was het een graad of 25. Ik kreeg al echt het zomergevoel vanwege de drukte, het mooie weer en de paar vrije dagen. Maar schijnbaar is het in december, wanneer de vakantie begint, nog vele malen indrukwekkender. Enorme boulevards, eindeloze stranden en vooral ontzettend veel mensen.

Omdat we in 2 dagen heel Florianopolis en omstreken gezien hebben, heb ik eigenlijk alleen een indruk gekregen van de stad. Net zoals van Curitiba. Maar ook van deze stad weet ik zeker dat ik er terug ga komen. Het is te mooi en te dichtbij (ongeveer 3 uur) om te vermijden. Een ding is zeker: ik hou van floripa!!

Advertenties

2 gedachtes over “Florianopolis

  1. Lieve Sophie,Wat is het leuk om over al jouw belevenissen te lezen. Je schrijft er vol enthousiasme over en de prachtige foto’s maken het verhaal compleet.Wij zijn blij dat je het zo naar je zin hebt en zo bent opgenomen in de gemeenschap daar. Je maakt veel mee en het is leuk dat je ons daar deelgenoot van laat zijn.Hier in Nederland gaat het goed. Wij hebben heel mooi weer gehad maar de herfst begint nu zijn intrede te doen.Charlotte woont leuk in Utrecht, waar zijn een heel leuk appartement heeft gevondenaan de Vecht. Zij moet nog een tentamen doen en is dan klaar met haar studie.Wouter zit in Den Haag en Claire heeft haar studie in Utrecht ook weer opgepakt.Gelukkig heeft zij veel baat bij haar verblijf in Nice afgelopen voorjaar.Wij hopen dat het je zo goed blijft gaan als tot nu toe het geval is.Geniet van je tijd daar en wij blijven je graag volgen.Lieve groetjes van alle uit Doetinchem,Madelon

  2. Lieve Sophie,Wat is het leuk om over al jouw belevenissen te lezen. Je schrijft er vol enthousiasme over en de prachtige foto’s maken het verhaal compleet.Wij zijn blij dat je het zo naar je zin hebt en zo bent opgenomen in de gemeenschap daar. Je maakt veel mee en het is leuk dat je ons daar deelgenoot van laat zijn.Hier in Nederland gaat het goed. Wij hebben heel mooi weer gehad maar de herfst begint nu zijn intrede te doen.Charlotte woont leuk in Utrecht, waar zijn een heel leuk appartement heeft gevondenaan de Vecht. Zij moet nog een tentamen doen en is dan klaar met haar studie.Wouter zit in Den Haag en Claire heeft haar studie in Utrecht ook weer opgepakt.Gelukkig heeft zij veel baat bij haar verblijf in Nice afgelopen voorjaar.Wij hopen dat het je zo goed blijft gaan als tot nu toe het geval is.Geniet van je tijd daar en wij blijven je graag volgen.Lieve groetjes van alle uit Doetinchem,Madelon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s